Werkwijze   

Ik kijk, luister aandachtig en onderzoek graag met u mee, wat specifiek nodig is om de (zorg)vraag te kunnen beantwoorden in uw situatie. Daarmee maak ik graag de verbinding tussen reguliere en complementaire gezondheidszorg. De ene keer zal ik daarbij mijn medische kennis en werkervaring als arts in zetten, de andere keer zal de focus meer liggen op leefstijl, gezondheid en gedrag en ontwikkelingspsychologie en mijn therapeutische vaardigheden.    

In een telefonische intake vraag ik u naar uw hulpvraag, wat uw klachten en of motivatie zijn om zich bij mijn praktijk aan te melden. En kort naar eerdere behandelingen en uw lichamelijke gezondheid op dit moment.

Het eerste gesprek (het intakegesprek) is gericht op onze onderlinge kennismaking en het met aandacht bespreken van factoren die van invloed kunnen zijn op uw vitaliteit (dit betreft fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel). We kijken naar uw medische en psychosociale voorgeschiedenis, naar onderdelen van uw levensverhaal. Naar wat u reeds aan behandelingen hebt gehad. Wat u zelf heeft geprobeerd en toegepast. Welke medicijnen u gebruikt (hebt). Indien nodig wordt er lichamelijk onderzoek uitgevoerd.

Vervolgens geef ik u mijn advies en stemmen we samen af of u hiermee zelf aan de slag gaat, of dat ik u hierin ga coachen, begeleiden of behandelen.                                                                                                                        Waar nodig overleg ik met medebehandelaars, uiteraard met uw toestemming.

Gedurende begeleidingstrajecten maak ik gebruik van een behandelmodel “Stroomlijning”. Aan het einde van een traject volgt een behandelverslag, dat met uw toestemming, ook gestuurd kan worden aan uw eigen huisarts. 

Aanmelding

U kunt zich bij mijn praktijk aanmelden  via een bericht op  het contactformulier op deze website Stroomlijning.nl                                                                                                                                                                                                    Of u stuurt een e-mail naar jolandavanderpas@stroomlijning.com.                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Indien u liever belt telefoonnummer 06-24807042. U kunt een bericht achterlaten via de voicemail met terugbelverzoek.